Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile FP au revenit uşor pe creştere după opt zile de scădere şi titlurile Oltchim au urcat cu 15%

Autor: Stefan Musgociu

26.05.2011, 17:28 221

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) avansat joi cu 1,13% dupăopt şedinţe consecutive de scădere, într-o piaţă în creştere cu0,43% şi unde titlurile Oltchim (OLT) au mai câştigat 15%,menţinându-se pe linia puternic ascendentă din precedentele zecesesiuni.

În precedentele opt sesiuni titlurile FP au scăzut cu peste 9%,atingând miercuri cel mai redus preţ de la listare, de 0,48 lei, încondiţiile în care investitorii au reacţionat vizibil la corecţiilede pe bursele externe şi la informaţiile cu privire la reluareaconversiilor titlurilor de despăgubire în acţiuni FP.

Liviu Avram, şeful departamentului de vânzări la firmei debrokeraj NBG Securities România, spune că era de aşteptat caacţiunile Fondului să revină uşor, după ce miercuri au atins preţulminim de la listare.

Totodată, Adrian Bărbulescu, director adjunct de operaţiuni laPrime Transaction, consideră că până când nu se va diminuapresiunea vânzărilor realizate de persoanele despăgubite în acţiuniFP aceste titluri nu vor înregistra o revenire definitivă. Elanticipează că până atunci, acţiunile Fondului se vor menţine pelinia descendentă şi vor mai consemna unele perioade scurte în carepreţul se va stabiliza pentru scurt timp la un anumit nivel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO