Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Impact rămân suspendate încă cel puţin şase luni

Autor: Andrei Chirileasa

07.10.2010, 23:40 28

Recursul formulat de Impact Developer&Contractor (IMP)împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti din luna iulie, prin carea fost admisă cererea de deschidere a insolvenţei dezvoltatoruluiimobiliar, va fi judecat abia pe 28 aprilie 2011, potrivit uneiraportări transmise de Impact Bursei de Valori.

Astfel, acţionarii Impact se vor afla încă cel puţin şase luni înimposibilitatea de a-şi vinde acţiunile deţinute în companie.Tribunalul Bucureşti a admis în luna iulie cererea de deschidere ainsolvenţei Impact Developer & Contractor, solicitată în lunaianuarie de firma Romconstruct Ploieşti, pentru o datorie de 1,3mil. lei, iar acţiunile au fost suspendate de la tranzacţionare.Dezvoltatorul imobiliar a făcut recurs la decizia instanţei, iar înluna august, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat provizoriuprocedura de insolvenţă. Cu toate acestea, acţiunile vor rămâneblocate până la ieşirea companiei din insolvenţă. Ultima tranzacţiecu titlurile IMP a fost derulată pe data de 9 iulie, la preţul de0,437 lei, capitalizarea companiei fiind de 87,4 mil. lei.Principalii acţionari ai Impact sunt Dan Ioan Popp, cu 22%, şiCarmen Săndulescu, cu 11%, dar în acţionariat se mai regăsescinvestitori străini puternici precum Artio Global sau FranklinTempleton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO