Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Rolls Royce cresc cu 19% pe Bursa de Valori din Londra. Constructorul de motoare de aeronave şi-a majorat aşteptările pentru rezultatul financiar

Acţiunile Rolls Royce cresc cu 19% pe Bursa de Valori...

Autor: Liviu Popescu

26.07.2023, 12:03 190

Constructorul de motoare de aeronave Rolls-Royce (RR.L) şi-a majorat miercuri prognoza privind profitul operaţional pentru întregul an cu aproximativ 45%, după ce îmbunătăţirile operaţionale, creşterea cheltuielilor militare şi o redresare a zborurilor pe distanţe lungi au dus la o primă jumătate de an mai bună decât se aştepta.

Acţiunile companiei britanice au urcat cu 24% până la 190 de pence, cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei în martie 2020. La ora redacatării acestei ştiri acţiunile RR.L au plus 19%. Compania are o capitalizare de 15,2 mld. lire sterline (20 mld. dolari).

Rolls-Royce a anunţat că se aşteaptă acum la un profit în acest an cuprins între 1,2 miliarde şi 1,4 miliarde de lire sterline (1,6-1,8 miliarde de dolari), faţă de previziunile sale anterioare de 800 de milioane şi 1 miliard de lire. Analiştii aşteptau 934 de milioane de lire sterline, scrie Reuters.

Directorul general Tufan Erginbilgic, care s-a alăturat companiei în ianuarie, a declarat că redresarea a început bine, cu progrese deja evidente în întreaga companie. "În pofida unui mediu extern dificil, în special a constrângerilor din lanţul de aprovizionare, începem să vedem impactul timpuriu al transformării noastre în toate diviziile noastre", a declarat el miercuri.

Analiştii de la Bernstein au declarat că principalul motor al performanţei mai bune din primul semestru şi din întregul an a fost îmbunătăţirea operaţiunilor, o prioritate cheie pentru Erginbilgic.

Compania, ale cărei motoare echipează avioanele de lung curierat Airbus A350 şi Boeing 787, a declarat că profitul operaţional subiacent pentru primele şase luni va fi de puţin peste dublul aşteptărilor pieţei, de 328 de milioane de lire sterline.

O mare parte din veniturile Rolls-Royce este legată de orele de zbor ale motoarelor sale, un model care a aruncat-o în criză atunci când avioanele au fost ţinute la sol în timpul pandemiei.

În 2023 acţiunile Rolls Royce aproape s-au dublat la Londra.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO