Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile SafeTech ating limita superioară de variaţie a preţului: raliu de 30% luni, pe lichiditate de 2,8 mil. lei

Acţiunile SafeTech ating limita superioară de variaţie...

Autor: Tibi Oprea

01.02.2021, 18:53 519

Acţiunile SafeTech Innovations (simbol bursier SAFE), companie românească de securitate cibernetică, care s-a listat la Bursa de la Bucureşti pe 29 ianuarie, s-au apreciat luni, 1 februarie, cu 30%, atingând limita superioară de variaţie a preţului impusă de operatorul bursier. Acţiunile SAFE au încheiat sesiunea la preţul de 31,2 lei pe unitate, arată datele BVB.

Avansul din şedinţa de luni vine după o creştere cu 500% în prima sesiune de tranzacţionare. Faţă de preţul de 4 lei pe unitate din plasamentul privat de acţiuni, creşterea este de 680%, adică de aproape opt ori, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Rulajul cu acţiuni SafeTech s-a ridicat la 2,8 milioane de lei, fiind schimbate un număr de 97.382 de instrumente.

Cu o lichiditate de 8,8 mil. lei în prima zi, record în rândul tuturor listărilor antreprenoriale de pe AeRO, şi cu explozie de 500% a preţului faţă de plasamentul privat încheiat în toamna anului 2020, fiind de asemenea un record, intrarea la tranzacţionare a primei companii de securitate cibernetică la bursa de la Bucureşti poate fi catalogată ca fiind un succes.

SafeTech a venit la bursă cu o capitalizare anticipată de 12,5 milioane de lei. Spre comparaţie, la închiderea sesiunii din 1 februarie, compania avea o valoare bursieră de 97,5 milioane de lei, în creştere cu 680% sau de aproape opt ori mai mare, potrivit calculelor realizate de ZF.

SafeTech Innovations este deţinută în proporţie de 40% de Victor Gânsac (CEO) şi în proporţie de 40% de Paul Rusu (CFO), în timp ce 17% din acţiuni sunt deţinute de investitori de retail, iar aproape 3% se află în portofoliul Bittnet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO