Burse - Fonduri mutuale

Active nete mai mici pentru cele 5 SIF-uri faţă de decembrie 2015. Discounturi între 33% şi 60%

Rareş Nilaş, consultant pe piaţa de capital, fost şef la BT Securities: Ca să investeşti, discount-ul trebuie să fie cât mai mare, dar trebuie să te uiţi şi la profitul raportat de SIF.

Rareş Nilaş, consultant pe piaţa de capital, fost şef la BT Securities: Ca să investeşti, discount-ul trebuie să fie cât mai mare, dar trebuie să te uiţi şi la profitul raportat de SIF.

Autor: Liviu Popescu

19.05.2016, 00:08 1333

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) afişau la finele lunii aprilie active nete mai mici chiar şi cu 15% faţă de nivelul din decembrie 2015, scăderea cea mai mare fiind înregistrată de SIF-urile care au şi expunerea cea mai mare pe acţiunile care au scăzut.

SIF1 Banat-Crişana, SIF2 Moldova, SIF3 Transilvania şi SIF5 Oltenia au raportat rezultate pozitive ale exerciţiul financiar pentru primele patru luni din acest an, în timp ce SIF4 Muntenia a fost pe pierderi cu 3,3 milioane de lei. Discounturile la care sunt tranzacţionate în piaţă acţiunile celor cinci SIF-uri, adică raportul dintre ultimul preţ de tranzacţionare şi activul net unitar, variază între 33% şi 60%.

„Ca să investeşti, discountul trebuie să fie cât mai mare, dar trebuie să te uiţi şi la profitul raportat de SIF. Discountul cât mai mare presupune, cel puţin teoretic, o evoluţie pozitivă în timp. Pe de altă parte, acest discount mai mare s-ar putea să fie generat şi de un randament al dividendului mai scăzut“, a explicat Rareş Nilaş, consultant pe piaţa de capital, fost şef la BT Securities.

SIF2 Moldova a raportat cel mai mare profit dintre cele cinci societăţi pentru perioada ianuarie-aprilie, respectiv 29,3 mil. lei, urmată de SIF5, cu aproape 14 mil. lei, şi SIF1 Banat-Crişana cu 7,3 mil. lei. SIF3 Transilvania a avut un rezultat al exerciţiului financiar de 4,8 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO