Burse - Fonduri mutuale

Adrian Andrici a luat dintr-un foc 0,3% din acţiunile SIF Muntenia şi a plătit 1,4 mil. lei

Autor: Adrian Cojocar

24.01.2012, 11:40 1118

Adrian Andrici, un investitor apropiat fostului şef de la KBC Securities (actuala Swiss Capital), Sorin Apostol, a cumpărat luni prin intermediul bursei un pachet de 2,39 mil. de titluri ale SIF Muntenia (SIF4) în schimbul sumei totale de 1,4 mil. lei (circa 297.000 de euro).

Transferul s-a derulat la un preţ mediu de 0,59 lei/unitate.

Achiziţia agresivă a lui Andrici a condus în această şedinţă la o apreciere de 5,5% a titlurilor SIF Muntenia pe bursă, care se tranzacţionau în prima parte a şedinţei la un preţ de 0,624 lei/unitate.

Andrici i-a vândut în vara anului trecut lui Sorin Apostol, actual acţionar al firmei Swiss Capital, un pachet de 12,4% din acţiunile Socot Târgu-Mureş (SCTO) pentru care a încasat 1,8 mil. euro.

Adrian Andrici mai este acţionar şi la altă firmă de construcţii, respectiv Cominco Bucureşti împreună cu Sorin Apostol unde aceştia deţin 9,6% şi respectiv 20,7% din acţiunile companiei.

Sorin Apostol şi Adrian Andrici deţineau de asemenea pachete importante din Rompetrol Rafinare pe care le-au cedat către kazahii de la KazMunaiGaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO