Burse - Fonduri mutuale

Aerostar Bacau, contract cu grupul BAE Systems

23.03.2007, 19:45 40

Grupul BAE Systems a desemnat compania Aerostar Bacau drept contractor principal al programului de conversie a unor aparate de pasageri in avioane de transport de marfa.
Aerostar urmeaza sa subcontracteze parti din proiectul de reconversie a aparatelor, de tip BAe 146QT, catre alte firme romanesti, in special Avioane Craiova, se arata intr-un comunicat al BAE Systems.
Programul a fost lansat la sfarsitul lunii ianuarie, iar BAE Systems a luat in considerare opt centre tehnologice si uzine de conversie pentru fabricarea kiturilor de instalare si pentru transformarea avioanelor.
Prima etapa a programului prevede conversia a doua avioane BAE 146-200. Primul avion din acest lot a fost deja transportat la Bacau, la inceputul lunii martie. Aerostar va asigura asamblarea usilor de mari dimensiuni pentru transport si fabricarea si instalarea interioarelor. Avioane Craiova va realiza usile de mari dimensiuni cu deschidere verticala pentru incarcarea marfii pe care la va livra catre Aerostar in cadrul unui subcontract. Lucrarile la prima aeronava vor fi finalizate la mijlocul anului 2008.
Cererea pentru avioane de transport de 10-12 tone, convertite, va creste semnificativ in urmatorii ani, potrivit BAE Systems. Pe piata avioanelor de transport exista o nisa majora intre avioanele de 8 tone cu turbopropulsie si clasicele Boeing 737 de 15 tone, transformate in avioane de transport.
Avioanele deja transformate in cadrul programului sunt operate de companii de transport precum TNT Express, Australian Air Express, Titan Airways (UK) si Western Air Sweden.
Aerostar este specializata in servicii de intretinere a avioanelor comerciale si ofera servicii de reparatii, intretinere si modernizare pentru mai multe tipuri de avioane. Compania produce, de asemenea, structuri aviatice si subansamble pentru aeronave. Firma intretine si repara avioane militare de lupta, cu precadere avioanele de tip MIG-21 Lancer pentru Fortele Aeriene Romane si pentru clientii din strainatate si construieste familia de avioane de antrenament militar si acrobatie aviatica Yak-52.
Aerostar Bacau a incheiat, la inceputul anului, contracte de fabricatie si prestari servicii in valoare de 72,4 milioane de dolari, pe perioade de pana la cinci ani. Contractul cu valoarea cea mai mare, de 27 milioane de dolari, prevede repararea de motoarelor de avioane, intr-un interval de cinci ani.
Cifra de afaceri a companiei a crescut anul trecut cu 37,1% fata de valoarea raportata in 2005, la 140,9 milioane lei, iar profitul s-a dublat la 13,4 milioane lei. Veniturile totale ale Aerostar au crescut in 2006 la 146,4 milioane lei, cu 36,4% mai mult decat nivelul consemnat in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO