Burse - Fonduri mutuale

Agras Asigurari paraseste ringul

24.06.2009, 18:31 26

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat de la tranzactionare actiunile societatii de asigurare Agras (ASA), titlurile companiei urmand sa fie delistate de la Bursa. Compania este controlata in proportie de 96,3% de catre grupul austriac Uniqa, prin intermediul Uniqa Asigurari, care in luna aprilie si-a majorat participatia in urma unei oferte de preluare, in vederea delistarii companiei.

Potrivit legislatiei, un actionar care detine mai mult de 95% dintr-o societate, in urma unei oferte publice de preluare, poate solicita investitorilor minoritari sa-si vanda titlurile respective si sa delisteze compania.
Agras Asigurari a incheiat anul trecut cu pierderi de 2,85 mil. lei (0,77 mil. euro), compania nedesfasurand activitati de subscriere in 2008 ca urmare a transferului portofoliului de asigurari agricole catre Omniasig Vienna Insurance Group, la inceputul anului. Comparativ cu 2008, in anul precedent compania a inregistrat un profit net de aproape 0,3 mil. lei (aproape 0,1 mil. lei), in conditiile in care activitatea de subscriere din 2007 a generat venituri de 10,2 mil. lei (2,7 mil. euro).
In prezent compania are un capital social de 8,91 mil. lei, divizat in 34,2 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,26 lei/titlu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO