Burse - Fonduri mutuale

AIPC: Amânarea listării acţiunilor din portofoliul FP va reduce încrederea investitorilor

Autor: Mediafax

12.09.2011, 00:00 136

Amânarea termenului pentru listarea companiilor de stat unde Fondul Proprietatea (FP) este acţionar până la finele anului 2014 va avea ca efect scăderea încrederii investitorilor în piaţa de capital din România, consideră Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC).

Senatul a respins, miercuri, o cerere de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu, care se referea la urgentarea procedurilor de listare pe BVB a companiilor de stat, la care Fondul Proprietatea este acţionar. Potrivit legii de înfiinţare a FP, companiile unde acesta este acţionar trebuia listate până la finele anului 2008.

"Vă reamintim faptul că există foarte mulţi investitori care au achiziţionat acţiuni ale Fondului Proprietatea şi care aşteaptă ca prevederile menţionate în Legea

247/2005 (prin care a fost înfiinţat Fondul - n.r.) să fie respectate si societăţile de stat din portofoliul Fondului Proprietatea să fie listate la bursă", au declarat reprezentanţii AIPC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO