Burse - Fonduri mutuale

Aker Braila va construi inca doua nave de 20 mil. euro

10.08.2006, 18:56 17

Santierul naval Aker Braila, parte a grupului norvegian Aker Yards, va construi doua nave in valoare totala de 20 de milioane de euro pentru armatorul francez Maritima, potrivit unui anunt al companiei.
Termenele de livrare pentru cele doua nave sunt martie si iunie 2008.
Aker Yards, unul dintre cei mai mari constructori de nave la nivel mondial, a obtinut in ultimii doi ani numeroase comenzi pentru cele doua santiere pe care le detine in Romania, valoarea acestor comenzi osciland intre 30 si 150 de milioane de euro.
Pentru cele mai multe din aceste comenzi, santierele de la Braila si Tulcea au realizat doar corpurile navelor, echiparea navelor realizandu-se in Norvegia.
Aker Braila si-a propus sa livreze in acest an o masa totala de 31.000 de tone, de doua ori mai mare decat in 2005.
Anul trecut compania a inregistrat venituri de 60,6 mil. euro, cu 90% mai mari decat in 2004. Santierul are comenzi care acopera intreaga capacitate de productie pana la finele anului.
Aker Braila isi propune sa atinga in urmatorii ani postura de santier de armare, cu o structura a productiei orientata spre nave complete si complexe. Compania este controlata de grupul norvegian Aker-Kvaerner, prin intermediul companiei Scandinor, care detine 83,7% din actiuni. Aker mai detine in Romania santierul naval din Tulcea.
Actiunile Aker Braila sunt listate pe RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste actiuni realizandu-se la pretul de 3 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 16,9 mil. euro.
Maritima este controlat de Compagnie Fluviale de Transport, una din cele mai mari companii de transport fluvial din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO