Burse - Fonduri mutuale

Alegeri fierbinti la Bursa de Valori Bucuresti

17.02.2010, 23:03 53

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti isi aleg vineri noulpresedinte si membrii Consiliului de Administratie care ii vorreprezenta in urmatorii patru ani, circa 25 de candidatiinscriindu-se in cursa pentru unul dintre cele noua locuri dinconducerea operatorului de piata.

Miza o reprezinta controlul operatorului principalei piete deactiuni din Romania, cu venituri de 22 mil. lei (5,2 mil. euro) in2009 si o valoare de piata estimata la circa 90 mil. euro, conformultimelor oferte de vanzare publicate pe site-ul Bursei.  Piata dela Bucuresti se confrunta insa cu probleme dupa ce in ultimii doiani valoarea tranzactiilor a scazut puternic, la fel ca siveniturile Bursei si ale brokerilor, de la noua conducereasteptandu-se cresterea numarului de companii listate si alichiditatii, dar si consolidarea pietei prin fuziunea cu Sibex sauprintr-un parteneriat strain.

Pentru functia de presedinte concureaza Dan Paul, presedinteleAsociatiei Brokerilor, si Mircea Botta, presedintele firmei debrokeraj Romcapital si in prezent secretar al Consiliului Bursei.Actualul presedinte al Bursei, Stere Farmache, care a condus piatain ultimii 15 ani, mai intai ca director general, iar apoi capresedinte, nu si-a anuntat pana ieri intentia de a candida. El apierdut din larga sustinere pe care o avea dupa ce a renuntat lafunctia de director general al Bursei pentru cea de vicepresedinteal Alpha Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO