Burse - Fonduri mutuale

Alro va cumpăra gaze de la Conef în valoare de 7,5 milioane de lei

Alro va cumpăra gaze de la Conef în valoare de 7,5 milioane de lei

Autor: Mediafax

24.10.2010, 23:42 63

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) va cumpăra gazenaturale de la Conef Gaz, companie din grup, în valoare de 7,5milioane de lei (1,7 milioane de euro). Grupul Vimetco, înregistratîn Olanda, deţine 84,18% din capitalul Alro şi controlează şi firmaConef, care este unul dintre importatorii de gaze ruseşti înRomânia, prin intermediul Imex Oil.

România importă gaze indirect din Rusia prin intermediul a douăcompanii, respectiv WIEE şi Imex Oil. WIEE este deţinută de WIEEElveţia, societate mixtă înfiinţată în 1993 de Wintershall (dingrupul german BASF) şi grupul rus Gazprom pentru a furniza gazenaturale ruseşti ţărilor sud-est europene. Potrivit datelorcompaniei, WIEE a furnizat începând din acel an peste 48 demiliarde de metri cubi de gaze naturale în România. Imex Oil estedeţinută de firma Conef, care este controlată de Vimetco. AcţiunileAlro s-au tranzacţionat vineri la BVB la preţul de 3,05 lei peunitate, în creştere cu 0,99% faţă de referinţă. Producătorul dealuminiu are o capitalizare de 2,1 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO