Burse - Fonduri mutuale

Alumil vine la tranzactionare in cateva saptamani

31.01.2007, 18:12 14

Producatorul de profile de aluminiu Alumil Rom Industry va intra la tranzactionare pe Bursa de Valori in cateva saptamani, dupa ce investigatia privind problema ordinelor de tranzactionare introduse pe piata de brokeri fara suficienti bani in cont a fost finalizata de CNVM.
Desi Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a constatat ca nu mai putin de 14 societati de brokeraj au acceptat ordine de subscriere neacoperite cu bani, investitorii care au subscris fara suficienti bani vor primi actiunile conform alocarii initiale, adica mai multe decat ar fi cumparat daca ar fi subscris doar cu banii pe care ii aveau.
Decontarea actiunilor subscrise si alocate ar urma sa aiba loc astazi, conform unor surse din piata citate de Mediafax. Reprezentantii Bursei de Valori in sarcina carora cade decontarea dupa ce CNVM a decis ridicarea suspendarii decontarii nu au putut fi contactati pentru a confirma aceste informatii.
Societatea de brokeraj care a intermediat oferta, Alpha Finance, spune ca va incerca sa accelereze intrarea Alumil la tranzactionare pe Bursa.
"O sa incercam sa-l aducem pe piata cat mai repede, insa asta depinde de Comisia de listare sau de Consiliul de Administratie", a declarat Marian Dinu, presedinte al Alpha Finance.
Alpha Finance a incasat, conform prospectului Alumil, un comision de 1,65% din valoarea ofertei de listare a Alumil, adica circa 470.000 de lei (140.000 de euro), din care a suportat o parte din cheltuielile legate de listare.
Oferta Alumil a fost suprasubscrisa de peste 16 ori, conform ordinelor introduse pe piata de brokeri.
Ulterior, CNVM a constatat ca o parte din ordinele introduse nu au fost acoperite integral cu bani. Surse din piata afirmau pentru ZF ca acestea au reprezentat circa 20% din valoarea subscrierilor.
Chiar si fara ordinele de subscriere in neregula, nivelul de suprasubscriere in cazul Alumil ar fi fost de circa 13, ceea ce ar reprezenta cea mai suprasubscrisa oferta derulata pe piata romaneaca pana in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO