Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Analiştii societăţii de brokeraj Wood&Company recomandă „cumpărare“ pentru acţiunile Arobs Transilvania şi dau un preţ ţintă de 1,43 lei, plus 70% faţă de cel de acum de la Bursa de Valori

Bursă. Analiştii societăţii de brokeraj Wood&Company...

Autor: Liviu Popescu

20.05.2024, 07:45 5145

Analiştii societăţii de brokeraj bursier Wood&Company recomandă investitorilor „cumpărare“ pentru acţiunile companiei din IT Arobs Transilvania (AROBS) şi oferă un preţ ţintă, estimat că va fi atins în următoarele 12 luni, de 1,43 lei pe acţiune, plus 70% faţă de cel de acum. 

Astfel, analiştii scriu într-un raport publicat pe bvbresearch.ro că primul trimestru al anului a fost un alt trimestru de stagnare în sectorul IT reflectat şi în rezultatele AROBS - veniturile au scăzut cu 5% faţă de anul anterior, iar profitul net ajustat cu 30% faţă de anul anterior.

„În ceea ce priveşte partea pozitivă, un nou proiect semnificativ în domeniul serviciilor de software a început în martie, astfel încât se va reflecta pe deplin în veniturile din 2024, iar aproximativ două treimi din veniturile bugetate din serviciile de software pentru restul acestui an sunt acoperite de contracte în curs de derulare. Important, în opinia noastră, AROBS îşi reproiectează programul ESOP ca „plan de stimulente pe termen lung“, astfel încât va descuraja angajaţii să vândă acţiunile imediat ce acestea sunt acordate. Credem că acesta a fost unul dintre factorii care au influenţat preţul acţiunilor în ultima vreme. Continuăm să susţinem că AROBS ocupă o nişă interesantă în spaţiul IT regional, cu o pondere mai mare a contractelor pe termen lung şi a profiturilor mai puţin volatile. Indiferent, în timp ce clienţii din domeniul IT continuă să îşi «ţină praful uscat», va fi dificil ca acţiunea să depăşească performanţa. Tranzacţionându-se la c.13x câştigurile noastre din 2024E şi la un EV/EBITDA ajustat de 6,4x, evaluările sunt exigente“, scriu ei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro