Burse - Fonduri mutuale

Analiştii spun că firmele de la BVB comunică foarte puţin cu investitorii

Analiştii spun că firmele de la BVB  comunică foarte puţin cu investitorii

Autor: Stefan Musgociu

15.11.2012, 00:05 401

Bursa de la Bucureşti a încheiat şedinţa în stagnare, într-o piaţă în care atenţia puţinilor investitori prezenţi la tranzacţionare a continuat să fie axată doar pe câteva acţiuni, iar tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea, SIF Transilvania şi OMV Petrom au asigurat două treimi din rulaj.

"În general, sezonul rezultatelor are un impact important asupra acţiunilor, însă fiind al treilea trimestru, trendurile din sector sau pentru companii în sine sunt destul de clare pentru acest an. Mai important este guidance-ul (aşteptările companiei - n.r.) pentru 2013-2014, dar la noi multe companii comunică foarte puţin şi rar cu piaţa", a declarat Ovidiu Fer, analist la casa de brokeraj cehă Wood & Co.

La închiderea pieţei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, precum şi indicele extins al Bursei, BET-XT, erau în stagnare. "Cred că alegerile sunt cel mai important eveniment în perioada apropiată. Însă nu aceasta este neapărat cauza pentru volumele reduse. Con­textul în care se află piaţa de la noi este prost, nu sunt listări noi, Fondul Proprietatea nu este lăsat să se listeze şi în Polonia, băncile au încă multe probleme etc.", a afirmat analistul.

El nu crede că eventualele cos­metizări de portofoliu care vor fi realizate pe final de an vor putea ridica semnificativ lichiditatea bursei.

"Volumele create de transferuri de pe un fond pe altul nu înseamnă lichi­ditate reală", a adăugat Fer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO