Burse - Fonduri mutuale

Anca Dumitru va fi director general interimar al BVB

Anca Dumitru va fi director general interimar al BVB
18.12.2008, 18:01 75

Anca Dumitru (foto), actualul director al segmentului ATS-RASDAQ din cadrul BVB, va prelua functia de director general al Bursei de Valori, dupa retragerea din functie a lui Stere Farmache.

Anca Dumitru si-a inceput activitatea in cadrul BVB   in 1995, ca expert in cadrul departamentului de supraveghere, iar din 1997 pana in 2005 a ocupat functia de director general al Bursei Electronice RASDAQ. In urma fuziunii dintre BVB si RASDAQ, ea a devenit director in cadrul BVB, coordonand in continuare activitatea pietei RASDAQ.
Din functia de director al segmentului ATS al BVB, Anca Dumitru a coordonat implementarea sistemului alternativ de tranzactionare si crearea platformei XMBS a pietei RASDAQ. De asemenea, ea a militat pentru clarificarea statutului pietei RASDAQ si pentru transferarea celor mai importante companii pe piata reglementata a BVB, intr-o categorie speciala, RASDAQ-Star. Acest punct se regaseste si in strategia Bursei de Valori pentru anul viitor.
Anca Dumitru detine si functia de director general al Asociatiei Brokerilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO