Burse - Fonduri mutuale

Anca Măniţiu, CFO Impetum Group, şi Rudolf Vizental, CEO al Roca Investments, se alătură Consiliului de Administraţie al companiei de tehnologie Bittnet Group

Anca Măniţiu, CFO Impetum Group, şi Rudolf Vizental,...

Autor: Eduard Ivanovici

28.04.2023, 11:21 316

Compania locală de IT Bittnet Group (simbol bursier BNET) au aprobat numirea a doi noi membri în Consiliul de Administraţie, respectiv Anca Măniţiu, CFO Impetum Group, şi Rudolf Vizental, CEO al firmei de private equity Roca Investments, parte a grupului Impetum, reiese dintr-o decizie a acţionarilor Bittnet.

Anca Măniţiu este un executiv cu o experienţă de aproape 25 ani în managementul financiar, managementul investiţiilor, restructurare şi sistemul de risc de credit bancar. Cu peste 20 ani de experienţă în management financiar, banking şi restructurare, Rudolf Vizental este cofondator şi CEO al Roca Investments, una dintre cele mai active companii locale de private equity.

„Astfel, cu un nou Consiliu alcătuit din cinci membri, Bittnet Group se aliniază bunelor practici în materie de guvernanţă corporativă aplicabile companiilor listate pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti”, conform unui comunicat de presă.

Mandatul noilor membri ai CA a început pe 27 aprilie şi este valabil până la finele lunii ianuarie 2024, aliniat mandatului actualilor membri:  Mihai Logofătu - administrator executiv, Lucian Anghel - administrator independent şi Cristian Logofătu - administrator neexecutiv.

Acţionarii au aprobat de asemenea previziunile pentru profitabilitatea Bittnet Group în 2023: cifră de afaceri de 300 milioane lei, EBDITA de 25 milioane lei şi profit operaţional de 18 milioane lei, mai mult decât dublul celui realizat în 2022.

De asemenea, acţionarii Bittnet Group au oferit undă verde preluării unui pachet de 70% din Dataware Consulting, la un preţ de 18,5 milioane lei. După primirea avizului Consiliului Concurenţei, Dataware se va alătura segmentului Cloud & Infrastructure din Divizia de Tehnologie a Grupului Bittnet, urmând a fi integrat în cadrul „sub-grupului” Dendrio care va deţine şi pachetul majoritar de acţiuni (51%).

Fondată în 2011, în Bucureşti, Dataware este o companie românească de IT&C – implementator de servicii şi soluţii tehnologice cu focus principal pe tehnologiile vendorilor internaţionali: IBM, Fujitsu, Cisco, Brocade, HP.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO