Burse - Fonduri mutuale

Argus a pierdut 1,8 mil. euro in sase luni

12.09.2006, 19:46 14

Productorul de ulei Argus Constanta a inregistrat pierderi de 6,4 milioane de lei in prima jumatate a acestui an fata de un profit de 100.000 de lei (circa 28.000 de euro) in perioada similara a anului trecut. De vina este, afirma conducerea companiei, concurenta acerba de pe piata uleiului, ceea ce a facut ca preturile la ulei sa scada sub costurile de productie.
Cifra de afaceri a producatorului de ulei a scazut astfel cu 23% in lei, ajungand la 48,9 mil. lei (13 mil. euro).
"Rezultatele Argus se inscriu in tendinta generala a pietei, majoritatea companiilor inregistrand marje negative in aceasta perioada. Achizitia materiei prime a fost realizata la preturi care, in conditiile de valorificare pe piata interna a produselor rezultate, nu au adus profitabilitate, ci a condus la marje negative", se precizeaza raportul semestrial al companiei transmis Bursei de Valori. "La aceasta situatie a contribuit si piata de produse finite, unde concurenta a fortat piata cu preturi de dumping", au mai precizat reprezentantii companiei in raport. Acestia nu au putut fi contactati ieri.
Argus produce in principal ulei rafinat, destinat pietei interne, avand o capacitate de rafinare de 240 de tone pe zi.
Cel mai mare actionar al companiei este SIF Oltenia, cu o participatie de 11,9%, conform ultimelor date disponibile.
Actiunile Argus, listate pe piata RASDAQ a Bursei de Valori, au evoluat pe o traiectorie descendenta in ultimele luni, dupa ce compania a raportat pierderi pe primele trei luni ale anului. Ieri, ultima tranzactie cu actiuni Argus s-a realizat la 1,38 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 13 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO