Burse - Fonduri mutuale

Argus vrea credite de 110 mil. lei de la bănci şi mizează pe recuperarea pierderilor

Argus vrea credite de 110 mil. lei de la bănci şi...

Autor: Adrian Cojocar

14.07.2013, 19:30 177
Conducerea producătorului de ulei Argus Constanţa (UARG), controlat de SIF Oltenia, şi-a propus pentru acest an să readucă compania pe profit prin atragerea unor finanţări de 110 milioane lei (25 de milioane de euro) de la Banca Transilvania şi alte bănci de pe plan local, pentru susţinerea capitalului de lucru.
 
Argus are nevoie de aceşti bani pentru a umple golul lăsat în producţia de ulei din perioada în care Cătălin Chelu era cel mai mare acţionar al societăţii şi băncile refuzau să mai finanţeze compania. Pe fondul lipsei de capital de lucru producătorul de ulei a raportat anul trecut pierderi de 20,9 mil. lei (4,7 mil. euro), iar afacerile au scăzut cu 36,5%, până la 146,5 mil. lei (33,3 mil. euro).
 
Recent Argus a convocat acţionarii la jumătatea lunii august în vederea aprobării unor împrumuturi de circa 25 mil. euro şi este presată de timp să obţină banii înainte de campania de recoltare a seminţelor de floarea-soarelui, care începe la sfârşitul lunii august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO