Burse - Fonduri mutuale

Asirom isi va majora capitalul cu 13 milioane de euro

Asirom isi va majora capitalul cu 13 milioane de euro

Boris Schneider, directorul companiei, spune ca la AGA din decembrie nu se va discuta delistarea de la Bursa

08.11.2006, 18:22 34

Conducerea companiei Asirom, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae prin Interagro, a propus actionarilor majorarea capitalului social al companiei de asigurari, prin aport de numerar, cu suma de 13 milioane de euro. Decizia urmeaza sa fie adoptata intr-o sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor, potrivit reprezentantilor companiei.
La adunarea generala, care va avea loc pe data de 4 decembrie, pot participa actionarii Asirom inregistrati in Registrul Actionarilor la data de 14 noiembrie, stabilita ca data de referinta, se arata in convocatorul AGA semnat de presedintele Consiliului de Administratie al societatii de asigurari, Nicolae Iliuta.
Capitalul societatii se ridica momentan la aproximativ 18 milioane de euro, iar in urma majorarii va ajunge la 31 mil. euro. Omul de afaceri Ioan Niculae a mai anuntat o marire de capital de 25 mil. euro la inceputul acestui an, insa aceasta nu a fost realizata.
Conform datelor transmise Rasdaq, actionarii companiei sunt Interagro cu o participatie de 50%, Broadhurst Investments Limited care detine 14,93%, QVT Fund cu 12,23%, AVAS cu 6,38% si alti actionari (16,46%).
"Nu stiu daca actionarii vor participa la majorarea capitalului social in mod egal", a spus Boris Schneider, directorul general al companiei.
In ultima perioada au fost o serie de animozitati intre actionarul majoritar Interagro si fondurile de investitii Broadhurst si QVT cu privire la delistarea companiei de pe Rasdaq, tinerea registrului actionarilor de catre societate sau de catre o societate de registru independent si alte aspecte privind administrarea companiei.
Broadhurst si QVT au contestat in instanta legalitatea deciziei de delistare a companiei si toate celelalte propuneri de modificare a statutului ce ar decurge din iesirea de la bursa. Reprezentantii QVP nu au dorit sa comenteze propunerea de majorare a capitalului, iar reprezentantii Broadhurst nu au putut fi contactati.
"La adunarea generala care va avea loc nu se va discuta problema delistarii de la bursa", mai spune Schneider.
Asirom, cea mai mare companie cu capital autohton, si-a propus pentru anul acesta obtinerea de prime brute subscrise de aproape 200 de milioane de euro, in crestere cu aproape 25% in euro fata de anul trecut. Totodata, compania urmareste ca in acest an sa inregistreze profit, dupa ce in 2005 a avut o pierdere de 10 milioane de euro. Rezultatele la 9 luni sunt favorabile in acest sens, spune Schneider.
"Am crescut peste nivelul pietei si am inregistrat profit", spune el. Cea mai mare crestere a fost pe segmentul asigurarilor de viata, al asigurarilor de proprietate si pe politele CASCO, a mai spus el, fara sa dea alte detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO