Burse - Fonduri mutuale

Aspiratoare Electroargeş a reuşit să „aspire“ 5,6 mil. lei prin majorarea de capital

Aspiratoare Electroargeş a reuşit să „aspire“ 5,6 mil. lei prin majorarea de capital

Autor: Adrian Ionut Cojocar

14.03.2012, 00:05 996

Producătorul de aspiratoare Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS), la care acţionari principali sunt omul de afaceri Cătălin Chelu şi firma Bran Oil din Galaţi, a finalizat recent majorarea de capital cu numerar în cadrul căreia a atras 5,6 mil. lei de la acţionari.

Gradul de subscriere a fost puţin peste 60%, în condiţiile în care acţionarii societăţii au cumpărat ti­tluri emise de companie la un preţ de 0,3 lei/unitate, plătind o primă de 0,2 lei/acţiune peste valoarea nominală a unei acţiuni, de 0,1 lei/unitate. Fiecare acţionar a putut subscrie un nou titlu la două acţiuni deţinute anterior. Pe piaţă acţiunile companiei se tranzacţionează la un preţ apropiat cu cel din majorarea de capital, de 0,315 lei/acţiune. La operaţiune a subscris firma Bran Oil din Galaţi, reprezentată de Viorel Branea, care a ajuns în prezent să controleze 29,68% din capitalul Electroargeş, după ce a cumpărat 25,8% din acţiuni de la Cătălin Chelu. Acesta din urmă deţinea înainte de operaţiune prin mai multe firme, precum Portavon, Scop Line şi altele, toate din Galaţi, circa 23,77% din acţiunile Electroargeş.

Potrivit companiei, la operaţiune au participat în total doar 44 de acţionari ai societăţii, în condiţiile în care numai Cătălin Chelu deţinea acţiuni la companie prin intermediul a 16 firme.

Electroargeş şi-a majorat anul trecut afacerile cu 20%, la 125,6 mil. lei (aproape 30 mil. euro), şi profitul s-a redus uşor, la 7,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO