Burse - Fonduri mutuale

Astra, pierdere de 0,6 mil. euro la sase luni

28.08.2006, 20:04 8

Compania de asigurari Astra-Uniqa a incheiat primul semestru cu o pierdere de 0,6 milioane de euro (peste 2,1 milioane de lei), fata de un profit de circa 0,08 milioane de euro (0,3 milioane de lei) in perioada similara a anului trecut, potrivit unui raport publicat de companie pe RASDAQ.
In 2005, Astra-Uniqa a raportat un rezultat negativ de aproape 6,2 milioane de euro (22,4 milioane de lei), creat in totalitate in semestrul al doilea.
"Suntem in buget cu toti indicatorii", a declarat Radu Mustatea, director general la Astra. El spune ca bugetul societatii pentru acest an prevede inregistrarea unei pierderi, dar nu a precizat valoarea acesteia.
Compania a inregistrat in prima jumatate a anului prime brute subscrise de circa 52 de milioane de euro, din care 51,6 milioane de euro din asigurari generale. Fata de primele sase luni din 2005, afacerile Astra s-au dublat.
Din asigurari generale, societatea a inregistrat un rezultat tehnic negativ de peste 0,3 milioane de euro (1,2 milioane de lei), iar pe partea de asigurari de viata pierderile au fost de aproape 0,4 milioane de euro (1,4 milioane de lei).
Astra a realizat in primul semestru venituri totale de 53,8 milioane de euro (190,5 milioane de lei) si cheltuieli totale de 54,4 milioane de euro (peste 192,5 milioane de lei).
Astra avea la sfarsitul lunii iunie 1.115 angajati, aproape la fel ca la sfarsitul anului trecut.
Compania se afla in proces de majorare a capitalului social, de la 45 de milioane de euro la aproape 55 de milioane de euro, prin aport in numerar al actionarilor.
Astra este listata pe piata RASDAQ a Bursei de Valori Bucuresti. La ultimul pret de tranzactionare, de 2,2 lei/actiune, capitalizarea companiei este de 37 de milioane de euro (130,4 milioane de lei).
Principalii actionari ai Astra-Uniqa sunt omul de afaceri Dan Adamescu, care controleaza peste 72% din actiuni, prin intermediul societatii Nova Trade, si grupul austriac Uniqa, care detine 27% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO