Burse - Fonduri mutuale

Averea fondurilor mutuale a crescut cu 1,8 mld. lei în zece luni

Averea fondurilor mutuale a crescut cu 1,8 mld. lei în zece luni

Autor: Roxana Pricop

12.11.2012, 00:07 565

Fondurile mutuale nu dau semne de slăbiciune în faţa situaţiei economice dificile şi raportează un avans de 1,8 miliarde de lei al activelor în primele zece luni ale anului, până la un total de 8,573 miliarde de lei (1,9 mld.euro).

Ritmul de creştere al averii fondurilor mutuale în primele zece luni este de 26,4%, peste avansul înregistrat în întreg anul 2011, deşi 2012 se anunţa un an dificil din cauza scăderii dobânzilor bancare şi a pesimismului din piaţa de acţiuni.

Creşterea de active s-a datorat în principal sumelor noi de bani atrase de fondurile de obligaţiuni, care deţin cea mai mare pondere în industria fondurilor mutuale, şi mai puţin randamentelor obţinute de fonduri.

Numărul de investitori a avansat într-un ritm mai lent decât anul trecut. În primele zece luni numărul investitorilor în fondurile mutuale a crescut cu 5.000, până la un total de 238.000.

Dinamica e la jumătate din avansul raportat în 2011, semn că sumele noi intrate în fonduri provin de la investitorii vechi care şi-au suplimentat plasamentele.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO