Burse - Fonduri mutuale

Aviva Investors vrea 30 mil. euro pentru singurul fond imobiliar

11.11.2009, 23:13 32

Societatea de administrare Aviva Investors asteapta avizulComisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru lansareasingurului fond de investitii imobiliare de pe piata locala.

"In urma cu o luna am depus documentatia fondului imobiliar laComisie pentru a primi autorizatia de functionare. Estimam ca inperioada urmatoare vom primi avizul Comisiei", a spus Eugen Voicu,presedintele Aviva Investors.

Fondul imobiliar este un proiect mai vechi al lui Eugen Voicu,dupa ce Imoplus - primul fond de investitii imobiliare lansat deacesta nu a supravietuit mai mult de doi ani din cauzarestrictiilor legislative. Tentative de lansare a fondurilor deinvestitii imobiliare au mai existat in piata, niciuna dintreacestea nu s-a concretizat insa pana in prezent. Doi administratoride fonduri mutuale, societatile Target si Globinvest din Cluj, auincercat sa lanseze fonduri de investitii imobiliare, insa niciunuldintre acestia nu a reusit sa gaseasca pana in prezent o formulaagreata de legislatie.

"Fondul va fi destinat investitorilor calificati si va aveaexpunere pe piata imobiliara. Va fi un fond de oportunitati,indreptat spre plasamente in proiecte comerciale. Speram ca inprimul an de functionare sa atragem 30 mil. euro de la investitoriprin intermediul a patru emisiuni de titluri", a continuat el.

Aviva Investors administreaza in prezent patru fonduri deschisede investitii care cumuleaza active nete in valoare de peste 20,5milioane de lei. Anul trecut, fondul de obligatiuni Orizontgestionat de administrator a fost cel mai performant fond mutual,cu un randament de 14%. Alaturi de fondurile mutuale, societateaadministreaza doua fonduri inchise de investitii care detinimpreuna active nete de aproape 8 milioane de lei. Administratoruleste prezent si pe piata administrarii de conturi individuale deinvestitii, cu un total al activelor gestionate de 15,7 milioane delei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO