Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania a adunat 43 mil. euro de la actionari

Banca Transilvania a adunat 43 mil. euro de la actionari

Ionut Patrahau, directorul general adjunct al Bancii Transilvania, detine actiuni ale bancii in valoare de circa 530.000 de euro.

10.07.2007, 19:04 111

Oferta de actiuni derulata de Banca Transilvania (TLV) a fost subscrisa aproape in intregime de actionarii bancii, potrivit reprezentantilor bancii.
Actionarii bancii au subscris circa 387,5 milioane de actiuni la pretul de 0,35 lei/actiune, din totalul de 393,3 milioane de actiuni scoase la vanzare in cadrul majorarii de capital. Banca Transilvania a derulat in aceasta perioada si o majorare de capital cu actiuni gratuite prin capitalizarea profitului si a primelor de emisiune din anii precedenti, in valoare de 178 mil. lei (56 mil. euro).
Ionut Patrahau, directorul general adjunct al Bancii Transilvania, a cumparat vineri 56.000 de actiuni ale bancii in valoare de 15.800 de euro.
Patrahau detinea la finele anului trecut un pachet de 0,031% din actiunile Bancii Transilvania, potrivit raportului anual al bancii. Pachetul de actiuni pe care il detine valoreaza in prezent pe Bursa circa 530.000 de euro, cu conditia ca el sa fi participat la majorarea de capital derulata de Banca Transilvania in acest an.
Patrahau nu a putut fi contactat pentru a comenta aceasta investitie.
Ionut Patrahau (36 de ani) a absolvit in 1995 Facultatea de Finante, Credit si Contabilitate a Academiei de Studii Economice Bucuresti. El si-a inceput cariera in brokeraj ca presedinte al unei societati de valori mobiliare (SVM), Top Invest, unde a lucrat pana in 1999, dupa care a lucrat timp de trei ani in cadrul diviziei din Romania a bancii olandeze ABN Amro.
Patrahau a ajuns la Banca Transilvania in noiembrie 2002, ocupand mai intai pozitia de vicepresedinte pe divizia de corporate banking si dezvoltare structurala, iar, din aprilie 2003, a fost numit director general adjunct si membru in Consiliul de Administratie al bancii.
Patrahau este membru si in Consiliul de administratie al SIF Banat-Crisana, unde Banca Transilvania a raportat ca detine, impreuna cu persoanele implicate, circa 8% din capitalul social.
Banca Transilvania este cea mai mare banca cu capital privat majoritar romanesc si unul dintre cei mai activi emitenti de pe piata de capital. Cresterea bancii a fost sustinuta in primul rand de operatiunile derulate de aceasta pe Bursa de Valori.
Banca este controlata de un grup de oameni de afaceri din Cluj, printre care se numara presedintele acesteia, Horia Ciorcila, care detine aproape 5% din actiuni. Cel mai important actionar este insa Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o participatie de 15%. Conform statutului bancii, niciun actionar nu poate detine mai mult de 15% din capitalul social.
Actiunile Bancii Transilvania au inchis ultima sedinta de tranzactionare la pretul de 0,87 lei/actiune. Capitalizarea bancii, luand in considerare si majorarea de capital, este de 1,7 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO