Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania a recuperat 16% pe Bursa, dupa caderea de miercuri

12.01.2009, 17:57 58

Actiunile Bancii Transilvania (TLV) au crescut cu 16% in ultimele trei sedinte de tranzactionare, dupa ce inregistrasera o corectie de 58% miercurea trecuta, odata cu revenirea la tranzactionare dupa consolidarea valorii nominale.

Brokerii sustin ca titlurile TLV se vor alinia in perioada urmatoare trendului pietei, nefiind excluse corectii.
"Aprecierile bancii Transilvania din ultimele sedinte nu cred ca se vor generaliza. Pretul de intrare a fost ceva mai mic decat cel la care ne asteptam, iar aprecierile din ultima perioada au urcat pretul la un nivel mai apropiat de cel la care ar fi trebuit sa revina la tranzactionare. Pe un orizont de timp ceva mai mare insa, ma astept ca titlurile bancii sa evolueze in tandem cu piata, care va consemna un val de deprecieri consistente, iar in acest sens, coborarea titlurilor sub pragul de un leu pe actiune este foarte probabila", a declarat Adrian Lupsan, directorul general adjunct al Intercapital Invest.
De aceeasi parere este si Adrian Danciu, analist in cadrul societatii de brokeraj Broker Cluj, care vede nivelul de 1,1 lei/actiune ca nivel de rezistenta pentru titlurile Transilvania.
"Actiunile Transilvania ar fi putut reintra la tranzactionare si la pretul de 1,2 lei/actiune, nivel ceva mai apropiat de cel real, in corelatie cu aprecierile pietei. Tinand insa cont de perioada mare de sistare de la tranzactionare, a fost o presiune ceva mai ridicata la vanzare. Ma astept ca pretul sa creasca pana la 1,3 lei/actiune, insa actiunile vor evolua in pas cu piata pe termen lung. Este posibila o depreciere sub pragul de un leu pe actiune, in cazul unor scaderi semnificative la nivelul intregii piete", a apreciat Danciu.
Saptamana trecuta, titlurile Bancii Transilvania au revenit la tranzactionare dupa o pauza de aproape patru luni in care s-a desfasurat majorarea de capital a bancii, pretul de inchidere fiind de 1,1 lei pe actiune. Ieri, actiunile TLV au castigat 7,5%, inchizand la 1,28 lei.
Aprecierea titlurilor a fost sustinuta si de rascumpararea de actiuni din partea bancii, care a anuntat un program de rascumparare a cel mult 52,9 mil. de actiuni proprii, la un pret maxim de 4 lei/actiune.
In ultimele sedinte de tranzactionare banca a rascumparat doua pachete de actiuni, de 136.100 de actiuni si respectiv 128.700 de actiuni, valoarea rascumpararilor ridicandu-se la aproximativ 171.000 lei (41.000 euro). La pretul consemnat in sedinta de ieri, capitalizarea Bancii Transilvania se ridica la 322 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO