Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania raportează un profit de 2,3 mld. lei în primele nouă luni din 2023, plus 37%. Omer Tetik, CEO: Rămânem prudenţi, având în vedere volatilitatea şi incertitudinea din piaţă, însă suntem optimişti că România îşi poate păstra evoluţia peste media regiunii

Omer Tetik, CEO: Au fost nouă luni bune pentru Banca Transilvania, în care am crescut şi mai mult volumul operaţiunilor procesate de BT, iar astfel ne-am consolidat leadershipul în piaţă.

Omer Tetik, CEO: Au fost nouă luni bune pentru Banca Transilvania, în care am crescut şi mai mult volumul operaţiunilor procesate de BT, iar astfel ne-am consolidat leadershipul în piaţă.

Autor: Liviu Popescu

18.11.2023, 11:18 1491

♦ La nivel trimestrial profitul net consolidat a fost de 710 mil. lei, faţă de 631 mil. lei în acelaşi trimestru din 2022 în timp ce veniturile au urcat la 335 mil. lei de la 301 mil. lei ♦ Activele consolidate ale băncii au ajuns la 157,6 mld. lei, faţă de 140,5 mld. lei la finalul lui 2022.

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de acti­vele gestionate, a raportat un profit net consolidat de 2,3 miliarde de lei în primele nouă luni din 2023, în creştere de la 1,68 miliarde de lei din aceeaşi perioadă a lui 2022, deci mai mare cu 37%.

Pe de altă parte, veniturile operaţionale au fost de 5,6 mld. lei, în creştere de la 4,4 mld. lei.

Cheltuielile operaţionale în primele nouă luni au fost de 2,75 mld. lei faţă de 2,49 mld. lei.

Activele consolidate ale băncii au ajuns la 157,6 mld. lei, faţă de 140,5 mld. lei la finalul lui 2022.

„Au fost nouă luni bune pentru Banca Transilvania, în care am crescut şi mai mult volumul operaţiunilor procesate de BT, iar astfel ne-am con­solidat leadershipul în piaţă“, spune Omer Tetik, director general al băncii.

„Dimen­siunea şi econo­miile de scară ne permit să fim o bancă universală, cu o abordare incluzivă şi care oferă toată linia de produse şi servicii – online şi cu numerar – la preţuri reduse pentru clienţi. Lucrăm pentru peste 4 mi­lioane de clienţi, de la persoane fizice la IMM-uri şi până la corporaţii. Suntem mândri că un jucător local reuşeşte să aducă valoare în economie şi să susţină competitivitatea companiilor. Rămânem prudenţi, având în vedere volatilitatea şi incertitudinea din piaţă, însă suntem optimişti că România îşi poate păstra evoluţia peste media regiunii“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO