Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania şi-a bugetat profit brut cu 14% mai mare

Banca Transilvania şi-a bugetat profit brut cu 14% mai mare

Autor: Andrei Chirileasa

02.04.2013, 00:04 776

Banca Transilvania (TLV) estimează pentru acest an o creştere cu peste 9,3% a veniturilor operaţionale, ca urmare a majorării portofoliului de credite şi a creşterii numărului de clienţi şi a operaţiunilor derulate de aceştia, în timp ce cheltuielile operaţionale ar urma să avanseze cu 3,6%.

Astfel, conducerea băncii a bugetat pentru acest an un profit operaţional de 833 mil. lei, în creştere cu 15,7% faţă de anul trecut. Pe de altă parte, banca estimează şi o nouă creştere a chel­tuielilor cu provizioanele cu 17,3%, până la 445 mil. lei, din cauza mediului economic dificil, astfel că profitul brut ar urma să avanseze cu 13,9%, la 388 mil. lei, conform bugetului care urmează să fie dezbătut în adunarea generală a acţionarilor (AGA).

Ţintele conducerii băncii pentru acest an sunt creşterea activelor cu 7,5% susţinută mai ales de creşterea portofoliului de credite cu 8,5%, adică 1,5 mld. lei, din care 1 mld. lei pe corporate. Pentru finanţarea acestei creşteri banca mizează pe un avans cu 10% al depozitelor atrase de la clienţi. Investiţiile planificate pentru acest an se ridică la 64,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO