Burse - Fonduri mutuale

Banca Wood&Co ridica tintele de pret pentru SIF-uri

07.11.2006, 17:52 17

Banca de investitii financiare din Cehia Wood&Co si-a imbunatatit la sfarsitul saptamanii trecute estimarile de pret pentru societatile de investitii financiare din Romania (SIF). Reprezentantii companiei considera ca preturile corecte sunt: SIF Banat-Crisana - 3,5 lei/actiune, SIF Moldova - 3,86 lei/actiune, SIF Transilvania - 3,04 lei/actiune, SIF Muntenia - 1,84 lei/actiune si SIF Oltenia - 4,35 lei/actiune.
Modificarea in sens pozitiv a tintelor de pret la SIF-uri, care au fost majorate in medie cu 12%, a fost determinata de evolutia pietei in asamblu care a majorat valoarea activelor SIF, conform reprezentantilor Wood&Co.
Titlurile SIF Banat-Crisana si cele ale SIF Oltenia au primit cele mai mari aprecieri din partea Wood&Co, tintele de pret pentru aceste titluri crescand cu 15%, respectiv 14%, la polul opus situandu-se SIF Muntenia, pentru care a fost estimat un pret corect cu 7% mai mare decat cel anterior.
Cu exceptia SIF Muntenia, toate tintele de pret pentru SIF-uri se situeaza cu mult peste cele la care acestea au inchis ieri sedinta de tranzactionare. Wood& Co estimeaza pentru SIF Muntenia un pret corect cu 4% sub nivelul de inchidere de luni. Ultimele preturi la care SIF-urile au fost tranzactionate sunt: Banat-Crisana - 3,15 lei/actiune, Moldova - 3,4 lei/actiune, Transilvania - 2,82 lei/actiune, Muntenia - 1,92 lei/ actiune si Oltenia - 3,68 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO