Burse - Fonduri mutuale

Bancpost ia locul Eurobank Securities pe bursă

Bancpost ia locul Eurobank Securities pe bursă

Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

15.11.2012, 00:04 386

Bancpost, instituţie de credit controlată de grupul elen EFG Eurobank, a primit avizul să tranzacţioneze direct pe bursă prin preluarea licenţei de la societatea de brokeraj a grupului Eurobank Securities, potrivit unei decizii luate în şedinţa miercuri de Consiliul Bursei.

Bancost devine astfel a treia bancă, după ING şi UniCredit, care în decursul ultimilor trei luni a luat decizia de restrângere a activităţii de intermediere a tranzacţiilor pe piaţa de capital prin internalizarea operaţiunilor. Pe piaţa locală activează peste 50 de firme de brokeraj, însă primii cinci jucători intermediază peste 50% din rulajele cu acţiuni de la bursa din Bucureşti. Casa de brokeraj Eurobank Securities este a 13-a cea mai mare din piaţă cu tranzacţii intermediate în acest an de 275,2 milioane de lei.

În şedinţa de miercuri, Bursa a mai aprobat admiterea la tranzacţionare începând cu data de 20 noiembrie a obligaţiunilor emise de compania de utilităţi GDF Suez Energy România. Aceasta este prima listare de obligaţiuni corporative de la bursa din Bucureşti din ultimii trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO