Burse - Fonduri mutuale

BCR a fost selectată de Transelectrica să intermedieze oferta de obligaţiuni în valoare de 200 mil. lei

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Cojocar

06.10.2013, 19:30 239

Transportatorul de energie Transelectrica Bucureşti (TEL) a semnat vineri cu BCR contractul prin care banca va intermedia oferta de obligaţiuni în valoare de 200 mil. lei (circa 45 mil. euro) pe care compania de stat a programat-o pentru luna noiembrie. Procedura de selecţie a intermediarului a început pe 19 iulie şi a fost finalizată la sfârşitul săptămânii trecute.

Transelectrica intenţionează să emită obligaţiuni negarantate cu o maturitate de cinci ani şi dobândă fixă, acestea urmând să fie cotate şi se vor putea tranzacţiona pe bursa de la Bucureşti. Transelectrica intenţionează să utilizeze banii strânşi de la investitori prin această ofertă pentru a finanţa planurile de investiţii ale societăţii.

La 30 iunie Transelectrica avea datorii totale în valoare de 2,2 mld. lei (500 mil. euro), mai mici cu 11,9% faţă de începutul anului. În prezent cei mai mari creditori ai Transelectrica sunt Banca Europeană de Investiţii (BEI), BIRD şi ING. Transelectrica intenţionează ca în următorii cinci ani să emită obligaţiuni în valoare de 900 mil. lei pentru a nu mai apela la credite bancare.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO