Burse - Fonduri mutuale

BCR Asset Management, cele mai mari active de pe piata fondurilor

10.11.2006, 18:37 49

BCR Asset Management, societatea de adminstrare a investitiilor a Grupului Banca Comerciala Romana (BCR), admistreaza cel mai mare activ pe pe piata romaneasca a fondurilor deschise de investitii, conform unei informatii de presa emise de companie. Cele trei fonduri deschise de investitii detineau la 30 septembrie un activ net insumat care se ridica la 29,55 mil. euro (104,41 mil. lei). Valoarea se traduce printr-o cota de piata de 19,6% la actvul net total al fondurilor de investitii existente pe piata.
BCR Asset Management administreaza in prezent trei tipuri de fonduri deschise de investitii: BCR Clasic, fond de instrumente cu venit fix, BCR Dinamic, fond diversificat, si BCR Expert, fond de actiuni. Toate aceste fonduri au obtinut randamente pozitive pe al treilea trimestru al anului, primele doua fiind lider de piata pe segmentul lor. BCR Expert adminstreaza un portofoliu in valoare de 3,04 mil. euro (10,67 mil. lei), iar randamentul fondului lansat in decembrie 2005 era la sfarsitul saptamanii trecute de doar 2,74% pe anul in curs.
BCR a fost achizitionata in 2005 de Grupul Erste Bank si este in prezent cea mai importanta banca din Romania, vanzarea unitatilor de fonduri administrate de BCR Asset Management facandu-se prin cele 456 de sucursale si agentii ale bancii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO