Burse - Fonduri mutuale

BCR lanseaza cinci fonduri mutuale noi

12.10.2007, 18:45 33

BCR Asset Management a pornit in cursa de recuperare a pozitiei de lider in industria fondurilor deschise de investitii, pregatind lansarea a cinci fonduri mutuale, dintre care trei vor face plasamente pe pietele externe.
Societatea de administrare a investitiilor a grupului BCR a primit avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru lansarea a cinci noi fonduri de investitii, ridicand la opt numarul fondurilor deschise de investitii administrate de companie.
BCR Asset Management administra la sfarsitul lunii septembrie active nete in valoare de 98,7 mil. lei (29,3 mil. euro), in scadere cu 6,9% fata de sfarsitul anului trecut cand detinea pozitia de lider al industriei fondurilor deschise de investitii.
"Lansarea celor cinci fonduri deschise de investitii va fi o etapa in drumul spre recuperarea pozitiei de lider pe piata fondurilor deschise de investitii", spune Dragos Neacsu, presedintele societatii BCR Asset Management.
Cele cinci fonduri deschise de investitii, BCR Monetar, BCR Europa Avansat, BCR Europa Mixt, BCR Obligatiuni si BCR Europa Conservator, completeaza portofoliul de fonduri format in prezent din fondul de actiuni BCR Expert, fondul diversificat BCR Dinamic si fondul de obligatiuni BCR Clasic.
Fondurile deschise de investitii BCR Europa Avansat, BCR Europa Mixt si BCR Europa Conservator se adreseaza in special clientilor din sectorul de private bankig, cu plasamente pe pietele europene si pe cea locala. Orizontul de investitii pentru cele trei fonduri mutuale este cuprins intre doi si sapte ani. BCR Obligatiuni va investi in obligatiunile de pe piata locala, iar fondul BCR Monetar va deveni al treilea fond monetar din industria fondurilor monetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO