Burse - Fonduri mutuale

Bittnet vrea să emită eurobonduri de 20 mil. euro la o dobândă anuală de cel mult 9%. BRK Financial Group, intermediar

Bittnet vrea să emită eurobonduri de 20 mil. euro la o...

Autor: Tibi Oprea

20.12.2022, 00:00 317

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), integrator local de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training în domeniul IT, va demara în perioada următoare, prin BRK Financial Group în calitate de intermediar, un plasament privat de obligaţiuni corporative denominate în euro la o dobândă fixă sau variabilă anuală de maximum 9%, potrivit informaţiilor ZF.

Oferta, care se va adresa unui număr de maximum 149 de persoane fizice sau juridice, se va derula conform Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 12 decembrie 2022. În AGEA, acţionarii au aprobat derularea unui program de emisiune de obligaţiuni corporative neconvertibile cu o valoare totală de maximum 20 mil. euro. 

Obligaţiunile ar urma să fie emise cu o valoare nominală de 100 de euro fiecare, cu scadenţa de minimum trei ani şi maximum cinci ani, în una sau mai multe emisiuni în cadrul unui program de ofertă. Pe de altă parte, în aceeaşi Adunare, acţionarii au aprobat derularea unui program de emisiune de obligaţiuni corporative neconvertibile, cu o valoare totală de maximum 100 mil. lei, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă anuală de până la 11%. Fiecare obligaţiune ar urma să fie emisă cu o valoare nominală de 100 de lei, cu o scadenţă de minimum trei ani şi maximum cinci ani.

Emisiunea se va putea realiza în funcţie de condiţiile de piaţă şi de nevoile de finanţare ale companiei prin una sau mai multe emisiuni în cadrul unui program de ofertă. Un alt punct aprobat de acţionari în AGEA a fost derularea unui program de emisiune de obligaţiuni în lei de maximum 100 mil. lei precum cel menţionat anterior, însă convertibile în acţiuni.

În cadrul ediţiei ZF Deschiderea de astăzi din 18 noiembrie 2022, Mihai Logofătu, CEO al Bittnet Group, a afirmat că îşi continuă activităţile cu care a obişnuit investitorii, adică tranzacţii M&A, majorări de capital şi emisiuni de obligaţiuni. Compania intenţionează în acest sens să refinanţeze bondurile care expiră în 2023.

Compania a avut o pierdere de 3,3 mil. lei în primele nouă luni din 2022, de la un rezultat net de 9,7 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2021, în timp ce veniturile consolidate au crescut cu 35% de la an la an, până la 111 mil. lei, iar profitul operaţional a urcat cu 9%, la 3,5 mil. lei, potrivit datelor din raportul trimestrial publicat la BVB.

Bittnet Systems este deţinută în proporţie de 11,04% de Mihai Logofătu, respectiv în proporţie de 10,14% de Cristian Logofătu, membru CA. Acţiunile BNET se tranzacţionează în scădere cu 4,9% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 34,3 mil. lei, arată datele BVB.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO