Burse - Fonduri mutuale

BRD Securities a picat 10 pozitii in topul brokerilor

BRD Securities a picat 10 pozitii in topul brokerilor
04.09.2006, 19:56 24

BRD Securities, societatea de brokeraj a BRD - Societe Generale, a coborat 10 locuri in topul societatilor de brokeraj in luna august fata de iulie, dupa ce directorul general, analistul-sef si alti angajati s-au mutat la CA IB Securities in iulie.
BRD Securities a ocupat in luna august locul 15 in topul brokerilor, cu un rulaj de circa 9,3 milioane de euro, mai putin de jumatate fata de rulajul realizat in luna precedenta. Presedintele societatii, Liviu Giugiumica, si analistul-sef, Adriana Marin, au plecat in iulie de la BRD Securities, societatea cautand in continuare solutii pentru inlocuirea acestora.
Reprezentantii societatii nu au dorit sa ofere comentarii.
CA IB Securities a urcat in luna august pe locul 9, cu un rulaj de peste 11 milioane de euro, dupa ce in iulie ocupase pozitia a 14-a.
In topul cumulat pe primele opt luni ale anului BRD Securities este a treia, cu un rulaj total de aproape 200 de milioane de euro, iar CA IB Securities ocupa locul 9 cu tranzactii de circa 109 milioane de euro.
Luna august a consemnat revenirea Raiffeisen Capital & Investments pe primul loc in topul brokerilor, cu un rulaj de 28,3 milioane de euro, secondata de ING Securities, cu tranzactii de 24 de milioane de euro. Cele doua societati sunt recunoscute pentru faptul ca lucreaza preponderent cu investitori straini, revenirea lor pe primele locuri in top putand sugera o intensificare a activitatii nerezidentilor. Aceasta ipoteza este sustinuta si de prezenta in primele zece locuri a altor doua societati de brokeraj care intermediaza preponderent pentru straini, respectiv Swiss Capital si EFG Eurobank Securities.
O surpriza a fost si clasarea pe locul trei a societatii de brokeraj Eldainvest din Galati, care a realizat in august un rulaj de 16,8 milioane de euro. Unul dintre cei mai mari clienti ai societatii este omul de afaceri Catalin Chelu, care detine pachete importante de actiuni la cele cinci societati de investitii financiare (SIF).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO