Burse - Fonduri mutuale

Broadhurst incaseaza de la stat 19 mil. euro

23.04.2007, 18:45 43

Compania IMS Proprietati, apartinand fondului de investitii Broadhurst, vinde Primariei Municipiului Bucuresti un imobil situat in Capitala pentru 63,26 milioane de lei (18,9 milioane de euro), ca urmare a exproprierii pentru constructia pasajului Basarab.
IMS Proprietati provine din platforma detinuta de compania de automatizari industriale Imsat Bucuresti, companie detinuta pana anul trecut de fondul de investitii Broadhurst. In 2003, cand a fost delistata de la Bursa, Imsat, care includea si cladriea expropriata era evalua pe piata la circa 6 milioane de euro.
Managerii Imsat au preluat la finalul anului trecut pachetul majoritar de actiuni al companiei de la Broadhurst.
Imobilul, aflat pe Soseaua Orhideelor, cuprinde un teren cu suprafata de aproximativ 9.200 de metri patrati si constructii aferente cu suprafata de 8.200 de metri patrati.
Broadhurst este unul dintre cei mai mari detinatori de terenuri si spatii industriale in Bucuresti. Fondul a preluat mai multe fabrici din Capitala cum ar fi Imsat, Electroaparataj, UMEB sau Electrotehnica, pe care le-a reorganizat si din care a desprins prin divizari proprietatile imobiliare neutilizate in productie.
Ulterior fondul a inceput dezvoltari imobiliare pe unele din terenurile pe care le detine. Printre acestea se numara un mall si un ansamblu rezidetial cuprinzand mai multe blocuri de apartamente.
Reprezentantii fondului de investitii nu au putut fi contactati.
Valoarea portofoliului de investitii in Romania a Broadhurst se situeaza in jurul a jumatate de miliard de euro, conform ultimelor informatii disponibile. Broadhurst a inceput investitiile in Romania la mijlocul anilor '90, atunci cand economia se afla in declin si putine fonduri de investitii aveau curajul de a aduce bani in Romania.
Municipalitatea detinea la inceputul acestei luni 90 de imobile - terenuri si constructii - din zona Basarab-Orhideelor-Grozavesti, pentru achizitia carora a alocat un buget de peste 25 de milioane de euro.
Pasajul Basarab este destinat fluidizarii circulatiei in Capitala.
Proiectul are un buget de 178 de milioane de euro, din care valoarea lucrarilor se ridica la 110 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO