Burse - Fonduri mutuale

Brokerii de la KD Capital Management si-au informat clientii ca actionarii discuta lichidarea voluntara a firmei

Brokerii de la KD Capital Management si-au informat clientii ca actionarii discuta lichidarea voluntara a firmei

Silviu Enache, directorul general al KD Capital Management, spune ca situatia societatii nu este roz si infirma informatia privind lichidarea

19.08.2009, 00:00 50

Clientii KD Capital Management au primit la sfarsitul saptamanii trecute un mail de la traderii societatii prin care erau instiintati ca vineri, 14 august, actionarii KD Capital Management au decis lichidarea voluntara a companiei. Acest demers nu va influenta sub nicio forma detinerile de actiuni si lichiditatile clientilor KD, acestea urmand sa fie mutate la Depozitarul Central, de unde investitorii fie le pot muta la un alt SSIF, fie pot incasa contravaloarea lor in bani, mai scrie in e-mail. Incepand de la sfarsitul lunii septembrie, activitatea societatii se va suspenda.

"Nu am primit la cunostinta nimic despre o viitoare lichidare a societatii. Situatia intr-adevar nu este roz, dar actionarii KD nu au discutat asa ceva in cadrul Adunarii Generale de saptamana trecuta. In prezent nu exista o alta convocare AGA, asa ca nu stiu ce se va lua in discutie la urmatoarea intalnire a actionarilor", a declarat Silviu Enache, directorul general al KD Capital Management.

De la inceputul anului si pana in prezent tranzactiile societatii s-au redus considerabil, la sfarsitul lunii iulie acestea abia depasind nivelul de 5,3 mil. lei (1,2 mil. euro). De altfel, la inceputul verii, conducerea societatii lua in calcul extinderea serviciilor de consultanta, pentru a compensa scaderea activitatii de tranzactionare.

"Piata de capital reprezinta o alternativa viabila ca sursa de finantare si in acest sens ne orientam catre consiliere in vederea listarii autoritatilor publice pe piata de obligatiuni, dar si a companiilor private pe piata de actiuni", a explicat Enache.

Anul acesta, mai multe firme de brokeraj si-au inchis activitatea din cauza scaderii puternice a veniturilor, actionarii nemaifiind dispusi sa le finanteze. Printre firmele inchise in acest an se numara Global Valori Mobiliare, Romaxa Finance. Alte doua firme, Mobinvest si Orizont Vest, ambele din Oradea, au fost dizolvate la cererea CNVM ca urmare a constatarii de nereguli in functionarea acestora. 

Potrivit reprezentantilor CNVM, pana in prezent KD Capital Management nu a depus nicio cerere de retragere a autorizatiei de functionare.

Nici la Tribunalul Sectorului 1 din Bucuresti nu a fost depus vreun dosar in vederea deschiderii procedurii de lichidare a societatii.

Precizare: Reprezentantii KD Group precizeaza ca nu a fost luata nicio decizie de lichidare a societatii KD Capital Management, si ca nu au fost trimise clientilor scrisori oficiale privind lichidarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO