Burse - Fonduri mutuale

Brokerii lui Juravle, jumătate din tranzacţiile de pe bursă în iulie

Brokerii lui Juravle, jumătate din tranzacţiile de pe bursă în iulie

Bogdan Juravle

Autor: Andrei Chirileasa

02.08.2012, 00:07 872

Firma de brokeraj Swiss Capital, condusă de Bogdan Juravle, a intermediat în luna iulie tranzacţii cu acţiuni în valoare de 494 mil. lei (109 mil. euro) reprezentând 46% din tranzacţiile totale derulate pe bursă în această perioadă.

Creşterea puternică a cotei de piaţă a Swiss a venit pe fondul scăderii tranzacţiilor totale de pe bursă, luna iulie fiind una dintre cele mai slabe din ultimul an, din cauza perioadei de concedii şi a apetitului redus pentru investiţii în acţiuni.

Swiss Capital şi-a consolidat în ultimul an şi jumătate prima poziţie pe piaţa de brokeraj, în special datorită tranzacţiilor cu titlurile Fondului Proprietatea. Brokerii de la Swiss au intermediat intrarea în acţionariatul FP a unor fonduri de investiţii străine, prin­­tre care şi fondul de hedging ame­rican Elliott, care a ajuns să deţină peste 14% din acţiuni.

Swiss colaborează cu majoritatea fondurilor de investiţii străine care au investiţii pe bursa locală, dar are printre clienţi şi o serie de oameni de afaceri locali foarte puternici, precum Gheorghe Iaciu, cel care a preluat 5% din SIF Muntenia, şi Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO