Burse - Fonduri mutuale

BT îl execută pe al doilea acţionar al Broker Cluj de pachetul de acţiuni

BT îl execută pe al doilea acţionar al Broker Cluj de pachetul de acţiuni

Autor: Adrian Ionut Cojocar

30.01.2012, 00:00 2072

Banca Transilvania (TLV) a desemnat un executor bancar care să se ocupe de vânzarea pe bursă a unui pachet de 23,4 milioane de acţiuni Broker Cluj (BRK) aparţinând lui Gheorghe Ioan Carţiş în contul unui împrumut pe care acesta l-a contractat de la bancă.

Carţiş, care este unul dintre cei mai vechi acţionari ai firmei de intermediere, deţine în prezent cea mai mare participaţie în Broker Cluj după SIF Muntenia, care controlează 12,5% din titluri.

Pachetul scos vineri la vânzare de executorul Băncii Transilvania prin ofertă specială la ordin însumează circa 6,9% din capitalul Broker Cluj.

Pachetul de 23,4 milioane de acţiuni valorează la ultimul preţ de vineri, de 0,1107 lei/unitate, circa 2,6 mil. lei (600.000 de euro). Titlurile au fost puse în vânzare pe bursă încă de vineri 27 ianuarie.

Carţiş a contractat în luna septembrie din 2008 un credit de la Banca Transilvania pe care l-a gajat inclusiv cu un pachet de 15,5 milioane de titluri pe care le deţinea la Broker Cluj, dar şi cu banii din contul curent deschis la bancă, potrivit datelor Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare.

Între timp acţiunile Broker Cluj au înregistrat pe bursă o scădere puternică, astfel că probabil Carţiş a fost nevoit să suplimenteze garanţia cu alte acţiuni Broker Cluj.

Alţi acţionari importanţi ai Broker Cluj sunt firma Intervalco, controlată de Martin Miron, care deţine 5,2% din acţiunile Broker Cluj, Anton Ionescu cu un pachet de circa 4,1% din companie şi SIF Moldova, care deţine 3,55% din acţiunile Broker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO