Burse - Fonduri mutuale

BT: Piaţa titlurilor de stat va resimţi evoluţiile din pieţele internaţionale şi ştirile interne în perioada imediat următoare

BT: Piaţa titlurilor de stat va resimţi evoluţiile din...

Autor: Roxana Rosu

23.01.2017, 16:01 336

Piaţa titlurilor de stat va resimţi evoluţiile din pieţele internaţionale şi ştirile interne în perioada imediat următoare, în condiţiile în care ratele de dobândă au scăzut săptămâna trecută, evoluţie divergentă faţă de cele din pieţele internaţionale.

Scăderea dobânzilor la titlurile de stat a venit pe fondul percepţiei privind consolidarea ciclului post-criză şi evitarea acumulării de dezechilibre macroeconomice: pe scadenţa 10 ani cu 2,4%, la 3,4% (declin cu 2.6% de la începutul anului), se arată într-o analiză realizată de Andrei Rădulescu, Senior Economist, Banca Transilvania.

Spread-ul de dobândă s-a diminuat cu 2,6%, la 2,67 puncte procentuale.

Săptămâna trecută, Ministerul de Finanţe s-a împrumutat cu 775,4 milioane lei prin titluri scadente în decembrie 2022 şi cu 570 milioane lei prin obligaţiuni cu scadenţa în martie 2021 la costuri medii anuale de 3,14%, respectiv 2,54%.

Pentru săptămâna viitoare statul a programat două licitaţii: una cu certificate scadente în august (volum de 500 milioane lei) şi una cu titluri cu scadenţa în iulie 2027 (volum de 345 milioane lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO