Burse - Fonduri mutuale

Buget prudent pentru Policolor

04.04.2007, 18:58 13

Producatorul de lacuri si vopsele Policolor Bucuresti estimeaza pentru acest an o crestere a profitului net cu circa 2,5%, pe fondul unui avans cu 2,8% al veniturilor din exploatare, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli care va fi supus aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor din data de 30 aprilie.
Policolor estimeaza venituri din exploatare de 153,7 mil. lei (45,2 mil. lei), fata de 149,4 mil. lei (42,4 mil. euro) in 2006. Profitul net al companiei ar urma sa se ridice la 8,74 mil. lei (2,57 mil. euro), comparativ cu 8,53 mil. lei (2,42 mil. euro) anul trecut. Printre planurile de dezvoltare ale companiei pentru acest an se numara cresterea cotei de piata pe segmentul produselor decorative si cresterea retelei de magazine Policolor. Pe segmentul de distributie, compania urmareste realizarea de parteneriate cu toate lanturile de hipermarketuri de pe piata de bricolaj.
Reprezentantii companiei au anuntat la inceputul anului ca vor reloca o parte din capacitatile de productie din Bucuresti la fabrica Orgachim pe care Policolor o detine in Bulgaria, urmand ca in Romania sa ramana doar productia produselor premium.
Ponderea principala in portofoliul de produse al companiei o detin vopselele din sectorul decorativ, care reprezinta circa 60% din vanzarile companiei. Pe piata produselor decorative, Policolor detine brandul Spor. Policolor este prezenta si pe piata de constructii, una din cele mai dinamice din punctul de vedere al vanzarilor, cu gama Deko Professional, precum si pe piata lacurilor si vopselelor auto, unde este lider, potrivit informatiilor companiei.
Compania este controlata de trei fonduri de investitii inregistrate in Cipru, care detin peste 51% din actiuni. Cele trei fonduri, Romanian Reconstruction, Romanian Investment Fund si RC2 deruleaza in prezent o oferta de preluare obligatorie pentru restul de aproape 49% din actiuni, valoarea ofertei ridicandu-se la 21 de mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24