Burse - Fonduri mutuale

Bursa a aprobat listarea fondului sud-african NEPI

Autor: Roxana Pricop

23.05.2011, 13:44 161

Conducerea Bursei de ValoriBucureşti a aprobat admiterea la tranzacţionare a acţiunilor emisede fondul de investiţii New Europe Property Investments Plc (NEPI)pe piaţa reglementată, sectorul "alte instrumente financiareinternaţionale, categoria A. Data începerii tranzacţionăriiacestora urmează să fie comunicată.

Bursa de la Bucureşti va devenicea de-a treia piaţă pe care se tranzacţionează acţiunile fonduluide investiţii NEPI, după Bursa de Valori din Johannesburg (Africade Sud) şi cea de la Londra, segmentul AIM (piaţa alternativă -n.red.).

Prospectul de listare a fostîntocmit de Banca Comercială Română şi de societatea de brokerajIntercapital Invest.

NEPI este controlat în proporţiede 21,8% din capital de principalul grup imobiliar din Africa deSud, Resilient Property Income Fund. La 31 decembrie 2010,portofoliul de proprietăţi ale grupului includea 33 de proprietăţide tip retail, birouri şi proprietăţi industriale, dintre care 27aflate în Romania şi restul aflate in

Germania. Portofoliul a fostevaluat la 313,7 milioane Euro, avea o suprafaţă închiriabilă de214.000 metri pătraţi. Randamentul mediu anualizat generat deproprietăţi a fost de 8,3%. Cel mai mare activ de retail dinportofoliu este Promenada Mall Brăila, un centru de retail cu osuprafaţă de 53.000 metri păraţi având chiriaşi-ancoră pe Carrefourşi Bricostore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO