Burse - Fonduri mutuale

Bursa a mai suspendat o parte din comisioane

18.12.2008, 17:59 11

Actionarii BVB au decis miercuri sa elimine in 2009 comisioanele pentru noii emitenti, iar pentru noile societati de brokeraj (SSIF) intrate in piata taxele sunt suspendate in primele sase luni, potrivit reprezentantilor BVB.
Tariful pentru admiterea ca participant la sistemul de tranzactionare al Bursei, la piata reglementata la vedere si la piata reglementata la termen este de 200.000 lei, inclusiv TVA. Tarifele de admitere la tranzactionare a noilor emitenti au fost suspendate si in 2008.
De asemenea, actionarii BVB au aprobat reducerea cu 10% a comisioanelor de tranzactionare.
Pentru operatiunile realizate pe piata principala, comisionul la vanzare este in prezent de 0,13%, iar la cumparare de 0,05%, similare cu cele percepute pe piata Deal, unde partile negociaza direct. Pe piata Odd-Lot, segment in care se tranzactioneaza pachete de actiuni mai mici decat dimensiunea standard a blocului (100 actiuni) comisionul la vanzare se situeaza la 0,18%, in timp ce tariful pentru cumparare este de 0,05%.
Reprezentantii BVB au luat in calcul noua reducere a comisioanelor de tranzactionare cu 10%, astfel ca veniturile totale bugetate pentru anul viitor sunt de 23,5 mil. lei (6,1 milioane euro, la un curs de 3,85 lei/euro), in scadere fata de estimarile pentru anul in curs.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO