Burse - Fonduri mutuale

Bursa americană trece printr-un trimestru tumultos: Indicii Dow Jones şi S&P 500 înregistrează scăderi de peste 2%

Bursa americană trece printr-un trimestru tumultos:...

Autor: Alex Ciutacu

02.10.2019, 20:09 733

Bursa americană a scăzut rapid miercuri în contextul în care Wall Street-ul a început ultimul trimestru din 2019 împânzit de fricile investitorilor cu privire la o potenţială recesiune, potrivit CNBC.

Indicele industrial Dow Jones a scăzut cu 550 de puncte în primele ore de la deschiderea şedinţei, înregistrând o minus de 2,1%.

În acelaşi timp, indicele S&P 500 a înregistrat un declin de 2%, condus de sectorul de tehnologie care a scăzut cu 2,5%.

Toate cele 11 sectoare urmărite de indicele S&P 500 au scăzut, şapte dintre ele înregistrând scăderi de cel puţin 2%.

Indicele compozit Nasdaq a scăzut cu 1,8% în contextul în care marile companii de tehnologie au înregistrat scăderi. Astfel, Amazon, Apple şi Alphabet au înregistrat scăderi de cel puţin 1,5%, în timp ce acţiunile Microsoft au scăzut cu 2,3%.

Pieţele de capital au înregistrat scăderi şi în a doua zi din T4, după ce oficialii americani au anunţat că activitatea de producţie a scăzut luna trecută la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani.

Datele economice au trimis şocuri înspre burse în contextul în care Dow Jones a pierdut ieri 300 de puncte, iar S&P 500 a pierdut 1,2% - cea mai mare scădere din 23 august şi până ieri. Aceste pierderi au fost suficiente pentru a anula în întregime creşterile din T3.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO