Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Compania poloneză de brokeraj Ipopema vede un preţ ţintă de 0,54 lei pentru acţiunile Impact, adică un potenţial de creştere de 43%

Bursă. Compania poloneză de brokeraj Ipopema vede un...

Autor: Eduard Ivanovici

24.11.2022, 07:22 425

♦ Recomandare de cumpărare a acţiunilor, cu o uşoară creştere a targetului.

Analiştii firmei poloneze de investiţii şi brokeraj Ipopema Securities au oferit un preţ ţintă de 0,54 lei pentru acţiunile dezvolta­torului imobiliar Impact (simbol bursier IMP). Raportat la preţul actual de tranzacţionare de 0,378 lei pe unitate, targetul implică un randament de circa 43%, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din analiza companiei.

„Profitul net din T3/2022 a fost de un milion de lei (minus 90% anual şi minus 87% trimestrial), cu 61% sub estimările noastre, iar veniturile generate de stocuri imobiliare a ajuns la 66 milioane de lei (plus 62,6% anual şi plus 25% trimestrial), cu 24% peste aşteptări“, se arată în document.

Ipopema şi-a menţinut ratingul de tip „buy“, argumentând că dezvol­tatorul este bine poziţionat într-un sector aflat în creştere. Anteriorul preţ ţintă era de 0,52 lei pe unitate. Grupul adaugă că va continua să monito­rizeze activitatea companiei de real estate, concen­trându-se asupra modalităţilor de ajustare a costurilor cu materialele de construcţie şi forţa de muncă. În primele nouă luni, Impact a avut un profit de 15 milioane de lei, de la 7,5 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2021, şi afaceri de 156,3 mil. lei, plus 43%. Marja brută a ajuns la 36%, de la 33% în anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO