Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti la 4 luni, pe locul 2 în Europa

Bursa de la Bucureşti la 4 luni, pe locul 2 în Europa

Autor: Dan Grigore Ivan

02.05.2017, 00:07 988

Pieţele de capital de pe toate continentele au avansat şi în luna aprilie, continuând evoluţia pozitivă din acest an. Traiectoria marilor indici bursieri a fost influenţată mai mult de evenimentele din Europa, faţă de perioada recentă când scena americană a dat cele mai puternice semnale pieţelor de capital.

Victoria lui Emmanuel Macron în primul tur de scrutin din Franţa, a reprezentat evenimentul central al lunii aprilie şi a împins cotaţiile acţiunilor în sus, în condiţiile în care o eventuală victorie a candidatului proeuropean, anunţată de altfel de sondajele de opinie, reprezintă, în viziunea investitorilor, eliminarea unui risc major de pe lista ameninţărilor din 2017.

În regiune, bursa de la Varşovia a crescut doar în luna aprilie cu peste 9%, ceea ce înseamnă că în 2017 avansul referinţei poloneze este de 22%, cea mai mare creştere din Uniunea Europeană, detronând astfel indicele BET, a cărui creştere este de aproximativ 16% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO