Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti scade cu 8% în cinci luni. Analiştii cred că ar putea încheia 2016 cu minus 10%

Bursa de la Bucureşti scade cu 8% în cinci luni....

Autor: Liviu Popescu

02.06.2016, 00:07 1063

Indicele BET, care cuprinde cele mai importante 10 acţiuni listate pe bursa locală, a închis luna mai la 6.360 de puncte, în scădere cu 8% faţă de la începutul anului şi cu 1,3% mai puţin faţă de aprilie.

„Mă aştept ca în următoarea perioadă bursa de la Bucureşti să aibă oscilaţii şi să încheie anul chiar în scădere cu 10%“, consideră consultantul pe piaţe de capital Rareş Nilaş.

Acţiunile Electrica (EL), societate care se ocupă  cu distribuţia şi furnizarea energiei electrice, sunt singurele titluri din companiile care alcătuiesc BET şi BET-FI care s-au apreciat de la începutul acestui an. Astfel, cotaţiile EL au crescut la finele lunii mai cu 1,7% faţă  de 4 ianuarie, la 12,3 lei. Titlurile Transgaz Mediaş (TGN), transportatorul naţional de gaze, au rămas la 275 de lei, în timp ce cea mai mare scădere a fost înregistrată  în cazul SIF4 Muntenia, de 28%.

Şi indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare şi al Fondului Proprietatea, s-a depreciat pe parcursul primelor cinci luni, cu 13% la 25.986 de puncte. Comparativ cu luna aprilie, BET-FI a scăzut cu 2,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro