Burse - Fonduri mutuale

Bursa deschide săptămâna în scădere. Oltchim a terminat combustibilul

Bursa deschide săptămâna în scădere. Oltchim a terminat combustibilul

Autor: Andrei Chirileasa

30.05.2011, 12:01 250

Bursa de la Bucureşti a deschis prima şedinţă de tranzacţionarea săptămânii în scădere, indicele BET pierzând 0,7%, în timp ceindicele BET-FI (SIF-uri şi FP) scădea cu 1,1%, la ora 11:20.

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) rămân în zona minimeloristorice, după o scădere de 0,8% în deschidere. La 11:20, titlurileFP se tranzacţionau la 0,484 lei, aproape de minimul istoric de0,48 lei, iar lichiditatea era redusă comparativ cu săptămânatrecută, de doar 1,35 mil. lei.

Acţiunile producătorului de îngrăşăminte chimice Azomureş TârguMureş (AZO) erau pe locul al doilea ca lichiditate şi înregistrau ocreştere de 2,6%, după ce au crescut puternic la finele săptămâniitrecute.

În schimb, acţiunile Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), care au făcutspectacol pe Bursă în ultima săptămână când au câştigat 85% pefondul unor tranzacţii mari, au deschis şedinţa în scădere,pierzând la un moment dat chiar 11%. La 11:25, titlurile Oltchim setranzacţionau la preţul de 1,089 lei, în scădere cu 4,9% faţă devineri.

Titlurile Amonil Slobozia (AMO) şi Compa Sibiu (CMP) completautopul lichidităţii şi înregistrau creşteri faţă de vineri. Înschimb, SIF-urile înregistrau scăderi cuprinse între 0,6% şi 1,9%pe fondul unor rulaje foarte reduse. Titlurile BRD pierdeau 1%, întimp ce Petrom (SNP) scădeau cu 0,25%, însă tranzacţiile abia seridicau la câteva mii de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels