Burse - Fonduri mutuale

Bursa din Sibiu a încheiat cel mai slab an din 2005

Autor: Adrian Ionut Cojocar

03.01.2012, 00:00 90

Bursa din Sibiu a încheiat cel mai slab an din ultimii şase în 2011, pe parcursul anului fiind tranzacţionate circa 1,58 milioane de contracte futures, cu 2,4% sub performanţa anului precedent. Un număr mai mic de contracte futures transferate pe piaţa operatorului de la Sibiu nu a mai avut loc din 2005, an în care s-au realizat aproape 700.000 de contracte. Volumele pe piaţa la termen de la Sibiu au continuat să scadă în ciuda succesului pe care l-au avut în acest an contractele pe indicele Dow Jones denominat în lei.

Deşi românii au fost din ce în ce mai atraşi de tranzacţiile cu expunere pe piaţa americană prin intermediul contractelor futures pe indicele Dow Jones, care au crescut lună de lună în 2011, contractele futures pe SIF-uri, care în anii precedenţi realizau 98% din volumul operatorului, au scăzut semnificativ.

Una dintre posibilele cauze pentru numărul de tranzacţii în scădere de la bursa din Sibiu este concurenţa acerbă impusă de operatorii de pe piaţa Forex (piaţa valutară internaţională) care au investit sume importante pentru atragerea interesului românilor pentru speculaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO