Burse - Fonduri mutuale

Bursa face cel mai mare transfer din ultimii ani: Electromagnetica e la un pas de listare

Bursa face cel mai mare transfer din ultimii ani: Electromagnetica e la un pas de listare

Autor: Adrian Cojocar

03.10.2011, 00:00 742

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat la sfârşitul săptămânii trecute transferul acţiunilor producătorului de echipamente electrice şi energie Electromagnetica Bucureşti (ELMA) de pe piaţa RASDAQ pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti.

Electromagnetica este în prezent una dintre cele mai mari companii de pe RASDAQ, cu o capitalizare de 42 mil. euro, iar titlurile companiei sunt printre cele mai lichide de pe această piaţă. În ultima perioadă, acţiunile Electromagnetica au fost constant achiziţionate de SIF Oltenia, care şi-a majorat participaţia în companie cu aproape 7% de la sfârşitul anului 2009 şi deţine în prezent circa 17% din companie.

Salariaţii societăţii, grupaţi în asociaţia PAS, controlează circa 30,9% din acţiuni, însă şi salariaţii care s-au desprins din PAS deţin pachete semnificative. Electromagnetica a reuşit să obţină în anii 2009 şi 2010 profituri record şi vânzări în creştere. Totuşi în prima jumătate a anului profitul companiei s-a redus la jumătate, deşi afacerile au continuat să urce cu 6,1%, la 246,5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO